In 1984 heb ik samen met Carla Ester, Tecla Aerts, Carla van der Poel en Jos Leenes de advertenties overgetikt uit een aantal jaargangen van de Oprechte Haerlemse Courant.  Dat ging op een voor die tijd geavanceerde manier: met het tekstverwerkingsprogramma Wordstar op Apple II-computers. Mijn leermeester Bert van Selm had geregeld dat we dit konden doen bij Johan Enschedé en Zonen. Dit bedrijf was de rechtstreekse opvolger van de uitgever van deze courant en beschikte in haar archief over een zeer complete collectie. De gastvrijheid was enorm. We mochten werken in de riante kamer van "meneer Maurice" (Enschedé), met uitzicht op het Klokhuisplein.

Omdat deze kamer in het zwaar beveiligde gedeelte van de drukkerij lag, waar destijds o.a. het Nederlandse geld en de postzegels werden gedrukt, moesten we gescreend worden en passeerden wij dagelijks een aantal checkpoints. Een van de checkpoints was een lift die niet van binnenuit te bedienen was. Even gauw een frisse neus halen was er niet bij.
Na deze mooie dagen als team in Haarlem heb ik de collectie nog aangevuld op basis van couranten uit de KB en het archief in Oldenburg.

Vanaf 1991 hebben deze advertenties online gestaan op mijn persoonlijk website. Afgelopen jaar waren ze echter, na een wisseling van host, even niet meer te bereiken. Nu zijn weer toegankelijk op deze nieuwe website.