Als captain van het team voor de marathon estafette van de Maas en Waalse Dijkenloop moest ik natuurlijk het goede voorbeeld geven. Ik heb mijn vakantie dus volledig in het teken gezet van de voorbereiding op deze wedstrijd.

Het eerste deel van de vakantie was ik op trainingskamp in Echt (Limburg). Je kon daar namelijk heel goed oefenen in het langs de Maas lopen. Toen dat mij goed afging heb ik het zelfs aangedurfd om over de Maas te lopen, weliswaar met behulp van een brug, maar toch. Toen ook dat lukte ben ik, op de fiets door mijn zoon begeleid, non stop vanuit Isenbruch in Duitsland, dwars door Nederland de Maas over naar Maaseik in Belgiƫ gelopen. En dat hele stuk nog met flinke tegenwind ook. Toen ik op de markt in Maaseik arriveerde klokte ik 0:49:42 af. Mijn zoon had maar liefst 9,9 kilometer op de teller staan. Nederland op zijn smalst.

Om te toetsen of de training zoden aan de dijk had gezet, liep ik vervolgens een wedstrijd in Dalfsen. Ze hebben daar een hele mooie halve marathon, waarvan het parcours voor een groot deel langs de Vecht loopt. De Vecht is natuurlijk geen Maas en zeker geen Waal, maar het gaat om het idee. En de Vecht is eigenlijk wel zo mooi. Mijn tijd was dit jaar 1:52:13. Hoewel dit een stuk beter is dan de 2:01:57 van vorig jaar, toen ik de wedstrijd liep na een bezoek aan Cash Center Hoogeveen waarvoor ik om 5 uur 's ochtends van huis was gegaan en bovendien elke 10 stappen een hoestbui kreeg, was ik niet tevreden. Normaal loop ik in de buurt van de 1:45. Langs water lopen scheelt je dus ruim zeven minuten.

Omdat dus nog maar eens extra te trainen, langs water lopen bedoel ik, ging ik vervolgens naar Leek. Daar hebben ze namelijk een meer dat heel toepasselijk het Leekstermeer heet. Wat het extra moeilijk maakte om hier langs het water te lopen, was dat er eigenlijk helemaal geen wegen zijn. Je moest dus door de weilanden, over hekken en door veenmoerassen. Daar kwam bij dat ik 's ochtends steeds naar windsurfles moest en daar toch eigenlijk wel zo moe van werd dat ik 's middags niet zo'n zin meer had in die hekjes en moerassen. De training in Leek is dus niet helemaal uit de verf gekomen.

Gelukkig hebben we de testloop. Laten we dinsdag maar eens kijken hoe het er met mij voorstaat.