Geen PR, geen PR,
Ook al is het niet zo ver:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Bedenk toch dat deze finish,
Niet het einde, maar een begin is:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Al staan je ouders bij de meet,
Zorg dat je 't niet vergeet:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Geen sterk verhaal voor op kantoor
't Gaat om de hele van Rotjeknor:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
1 uur 50 kan nog net,
Mits je op je hartslag let:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Al dacht je dat je harder kon
Het gaat nu om de marathon:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Ook al is het niet zo ver:
Geen PR!

Jan


Geen PR, geen PR,
Al is het dan een beetje gemeen,
hier kom je ook wel weer overheen:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
Het is de marathon waar 't om gaat,
zorg dat je er dan pas staat:
Geen PR.

Geen PR, geen PR,
De weg naar Rotterdam is niet meer zo ver:
Dus nu: GEEN PR

Harry

 

Naschrift

Het is gelukkig geen PR geworden, maar met 1:48:38 toch iets sneller dan de 1:50 uit het versje. De omstandigheden waren ook dermate ideaal dat zelfs het wereldrecord is gesneuveld. De 20-jarige Keniaanse atleet Samuel Wanjiru liep solo naar een eindtijd van 58 minuten en 35 seconden! Koen Raymaekers prolongeerde zijn nationale titel op de halve marathon door een PR te lopen: 1:02:30. Ik ben er dus nog goed van af gekomen.

 

AD Loperwereld, 18-3-07, Regen van pr’s bij CPC

Den Haag - De eerste vijftien mannen op de halve marathon van de CPC liepen zaterdag vrijwel allen een persoonlijk record. Maar ook bij de recreanten regende het persoonlijke toptijden. De 33ste editie van de CPC gaat daardoor de boeken in als een zeer succesvolle.

De halve marathon kende een nieuw parcours. Daarbij had organisator SMC rekening gehouden met de verwachte windrichting in deze tijd van het jaar. En die verwachting kwam uit: zuid-westen. Dankzij de nieuwe route liep men nu redelijk beschut tegen de wind in, terwijl op meer open en winderige stukken, zoals aan de boulevard, juist rugwind was. De zware, open Landscheidingsweg was helemaal niet meer in het parcours opgenomen.

Van de gevreesde opstoppingen na de start was niet veel te merken. De doorstroming op de Fluwelen Burgwal, waar dit jaar voor het eerst werd gestart, verliep redelijk soepel. Acht minuten na het startschot passeerde de laatste loper rennend de startstreep.

Volgens race-directeur Mario Kadiks was het startvak op zich weliswaar redelijk smal, maar konden lopers na de start zelf prima doorlopen. En dat is van belang, omdat dan pas hun (netto) tijd gaat lopen. „Vorig jaar was de startlocatie zelf misschien wel breder, maar kwam er meteen daarna een smaller stuk. Dan kreeg je een soort flessenhals.’’